Småskalighet i det stora systemet – är det vägen till ett hållbart stadsliv?
Vad är den gemensamma nämnaren mellan ett av Sveriges största fastighetsbolag, ett citybryggeri och en systemförändrare inom fiskerinäringen?
I detta samtal dyker vi ner i frågor kring betydelsen av småskaliga verksamheter inom mat- och matproduktion och hur de kan bidra till ett hållbart stadsliv i många dimensioner.
I detta samtal träffar vi den småskaliga producenten och förädlaren Poppels Citybryggeri i Lilla Bommen som bygger egna distributionssystem, Johan Holmén som forskar på området hållbar systemomställning på Chalmers, Vinnovaprojektet Nätet som skapat direkta kedjor mellan lokala fiskare och konsumenter samt fastighetsbolaget och stadsutvecklaren Vasakronan.
Vi diskuterar vilka praktiska beslut och lösningar som måste till för att stadsdelar ska bli självförsörjande på mat och hur råvaror och matupplevelser kan skapa flöden i vår stadsmiljö.
Hur kan våra lokala system bli konkurrenskraftiga och hur ombesörjer vi våra mest grundläggande behov med utgångspunkt i de resurser som vi har, men vars värde vi kanske glömt?
Varmt välkommen till ett högaktuellt samtal!
Programpunkten genomförs som en del av Stadsutvecklingsdagarna på Frihamnsdagarna. Vid tältscen Frigga träffas människor som brinner för hållbara städer torsdag och fredag 29-30 augusti. Välkommen att delta i samtalen. If you want change. Be the change.
Medverkande





